Microbiologie in de voeding

Eerstvolgende opleiding: dinsdag 11 juni 2024
Sint-Niklaas
Bekijk alle data & locaties

Waarom dit thema?

Elk bedrijf in de voedselketen draagt verantwoordelijkheid over de veiligheid van de levensmiddelen dat het behandelt. Wie met levensmiddelen bezig is, weet dat micro-organismen een enorme invloed kunnen hebben op de houdbaarheid en de veiligheid van levensmiddelen. Enige basiskennis verwerven over microbiologie is dan ook een must om microbiologische problemen te vermijden, of als ze zich stellen, correct aan te pakken.

Waarom deze opleiding?

Deze opleiding heeft tot doel uw basiskennis met betrekking tot microbiologie aan te scherpen. 

Er zal kennis verworven worden, toepasbaar in het eigen productieproces en op de betrokken levensmiddelen.

Deze informatie zal bijdragen tot betere inzichten in het HACCP-plan, of globaler gezien in het toegepaste autocontrolesysteem en/of certificatieschema.

Inhoud

  • Inleiding tot microbiologie
  • Soorten micro-organismen
  • Groei micro-organismen
  • Wettelijke context
  • Analyseplan
  • Omgevingsmonitoring

Waar & wanneer

Wanneer: dinsdag 11 juni 2024
Gaat door van 09:00 tot 17:00

Jouw datum niet in deze lijst?

Blijf op de hoogte van nieuwe data

Voor wie

We richten ons met deze workshop tot bedrijfsleiders, productie- en kwaliteitsverantwoordelijken van ondernemingen uit de levensmiddelenindustrie of van andere organisaties die met microbiologie in aanraking komen. Ook medewerkers waarvoor deze materie helemaal nieuw is, zijn welkom.

Voor deelname aan deze workshop is geen voorkennis vereist.

Prijs

€ 940 excl. BTW

Ledenprijs

Lid van Amelior: € 850 excl. BTW
Non-profit Amelior lid: € 800 excl. BTW

Nog geen lid? Lid worden kan al vanaf € 205 per jaar

Deze opleiding goedkoper volgen?

  • Bekijk op welke subsidies (o.a. KMO-portefeuille, Alimento-korting, ...) je recht hebt
  • Korting mogelijk bij meerdere deelnemers van hetzelfde bedrijf
  • Bij een groter aantal deelnemers is het voordeliger om deze opleiding in-company te volgen

Na de opleiding

Door het volgen van deze opleiding zal je beter gewapend zijn met noodzakelijke kennis over microbiologie. Het zal je helpen om microbiologische problematieken beter in te schatten en aan te pakken, zodat houdbaarheid en veiligheid van levensmiddelen kan gegarandeerd worden.

Docenten

Eveline Notebaert
Eveline Notebaert
  • Bio-Ingenieur in de Scheikunde
  • expert voedselveiligheid 
  • ruime ervaring met opbouwen van voedselveiligheidsmanagementsystemen en HACCP-plannen

 

LinkedIn profiel bekijken

HACCP-inleiding

Meer info en inschrijvingen

Interne auditor voedselveiligheid en HACCP

Meer info en inschrijvingen

Op maat

Liever een oplossing op maat?

  • Win het advies in van een ervaren vakspecialist, en doe beroep op een consultant.
  • Meerdere collega's die deze opleiding willen volgen? Al vanaf 4 deelnemers is in-company voordeliger.
  • Aangepast op basis van de noden van jouw organisatie.